Ik ben Johan Datema en heb als marketingprofessional meer dan 14 jaar kennis en ervaring in het vakgebieden marketing, communicatie en klanttevredenheid (zowel online als offline). Ook heb ik een brede ervaring met de interne processen van diverse grote en kleine bedrijven. In mijn aanbevelingen en beslissingen betrek ik dus ook altijd de impact van marketing op de bedrijfsprocessen.
Gecombineerd met bachelor- en masterdiploma’s in marketing en diverse online en offline trainingen is er meer dan genoeg om met u te delen.

Naast mijn werkzaamheden als marketingprofessional ben ik getrouwd, vader van 2 geweldige dochters, ben ik actief bezig met judo, mountainbike ik graag en ben ik een gepassioneerd muzikant. Zo heb ik onder andere de ‘Bombast Ballade‘ voor de stad Oosterhout gecomponeerd.

Waarom heb ik Marketing Vitaminen opgericht?

Na 14 jaar in het bedrijfsleven was ik op een punt in mijn leven gekomen waarop ik meer voor andere mensen wilde betekenen. Ik wilde mijn jarenlange kennis en ervaring kunnen delen op mijn eigen manier. Omdat ik zag dat er veel ondernemers zijn met weinig kennis van marketing en/of geen marketingafdeling of er simpelweg de tijd niet voor hebben, leek mij dat het perfecte argument om eind 2016 ‘Marketing Vitaminen’ op te richten.
Lees hier waarom ik het ‘Marketing Vitaminen’ heb genoemd.

Mijn doel? Dat u mij straks niet meer nodig heeft…

Ziet u marketing als een zeer breed, onoverzichtelijk vakgebied met een enorm ingewikkeld scala aan technieken en activiteiten? Maakt u zich geen zorgen. Voor de meeste bedrijven is hiervan maar een klein deel relevant. Samen met u breng ik focus aan, zetten we de nodige activiteiten systematisch op en zorg ik bovendien dat de kennis hiervan binnen uw organisatie geborgd wordt. Zodat u mij straks niet meer nodig heeft. Pas dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Anders dan anders

Ik sta op een andere manier naast mijn klanten dan traditionele ‘bureaus’:

  • 1-op-1 en zonder eigen agenda;
  • Positief, maar altijd kritisch op uw vaste structuren;
  • Met open blik, maar zeer analytisch;
  • Integer en verantwoordelijk;
  • Energiek, inspirerend en prikkelend;
  • Ik maak complexe materie begrijpelijk en makkelijk te onthouden.

 

Contact Marketing Vitaminen